00000

Ett lättlagat recept på gräddig mandelfisk med broccoli och ris. Till den här rätten går det utmärkt med fryst, tinad fisk.

För 4 personer

Ingredienser

Gräddig mandelfisk med broccoli och ris

3 dl ris
1 broccolistånd
1 squash
700 g torskfilé, MSC- eller Kravmärkt
1 fiskbuljongtärning
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 påse mandelspån (50 g)

25 min

Gräddig mandelfisk med broccoli och ris

 

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Bryt broccolin i buketter och skiva stjälken. Förväll broccolin i lättsaltat vatten ca 5 min. Skär squashen i bitar och låt den koka med broccolin när ca 2 min återstår av koktiden. Låt broccoli och squash rinna av. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
  3. Lägg fisken på grönsakerna och smula över buljongtärningen. Strö på salt och peppar. Häll över grädde och strö på mandelspån.
  4. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 15 min. Servera med ris.