Fläskkött är snabblagat kött till vardags. Köp färdigstrimlat eller strimla färsk skinka själv till denna goda och gräddiga chilipasta!

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g pasta
400 g färsk skinka
2 vitlöksklyftor
2 rödlökar
1 msk smör
2,5 dl mellangrädde
1 msk kalvfond
1 tsk sambal oelek
2 tsk kinesisk soja
1 knippe rucola

Recept: Gräddig chilipasta

  1. Koka pastan. Skär köttet i strimlor.
  2. Skala och hacka vitlöken och skala och skiva rödlöken.
  3. Bryn köttet i smör i en het stekpanna. Lägg över i en gryta.
  4. Fräs vitlök och rödlök och lägg över i grytan.
  5. Tillsätt grädde, fond, sambal oelek och soja. Låt allt koka några minuter. Servera såsen med pastan och rucola.