Gräddfilsparfait med kanel och pepparkaka

Recept på gräddfilsparfait med kanel och pepparkaka. Gör parfaiten i portionsformar, till exempel stora muffinsformar.

30 minuter + 3 timmar i frys

Gräddfilsparfait med kanel och pepparkaka – gör så här:

  1. Sockerlag: Skölj apelsiner och citron noga i ljummet vatten. Riv skalen. Blanda socker, vatten, apelsinskal och citronskal i en kastrull. Koka upp och låt sjuda utan lock tills 2 dl återstår. Låt kallna.
  2. Vispa äggulor och 1 dl av apelsinsockerlagen ca 2 min. Vispa grädden i separat skål. Blanda ner gräddfilen i äggulevispet och därefter den vispade grädden. Smaksätt med kanel och apelsinsaft.
  3. Krossa pepparkakorna och fördela hälften i botten på portionsformar. Häll i parfaitsmeten och strö resten av pepparkakssmulorna ovanpå.
  4. Täck med plastfolie och ställ i frysen ca 3 timmar, men de kan stå mycket längre.
  5. Stjälp upp portionsparfaiterna och ringla över resten av apelsinsockerlagen. Servera.

Recept från