Gräddfilspannacotta med löjrom

Gräslöks- och gräddfilspannacotta med löjrom är en elegant förrätt med vackra gröna örter och löjrom, som dessutom är busenkel att göra.
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 0,5 kruka gräslök
  • 6 dl gräddfil
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 1 dl örter - blandade, t ex dill, gräslök, röd oxalis, röd basilika eller smörgåskrasse
  • 130 g löjrom

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka hastigt upp grädden i en kastrull och stäng av plattan. Ta upp och vispa ner gelatinbladen i grädden så att de smälter. Låt vätskan svalna något.

  2. Finstrimla gräslöken. Vispa i gräslök, gräddfil, salt och peppar i gräddblandningen. Häll smeten i 8 portionsskålar eller glas. Ställ i kylen ca 6 timmar för att stelna.

  3. Ta skålarna ur kylen och låt stå i rumstemperatur ca 30 min före servering.

  4. Plocka och repa örterna. Finstrimla gräslöken. Garnera pannacottan med rom och örter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!