00000

Denna delikata dessert kan förberedas i god tid och garneras strax före servering.

För 8 personer

Ingredienser

4 gelatinblad
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl strösocker
100 g naturell färskost
3 dl gräddfil

Hallongelé:

2 gelatinblad
1 dl hallonsaft, koncentrerad
1 dl vatten
1 tsk citronsaft
32 färska hallon

Garnering:

8 bondkakor
färska hallon
myntablad

1. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm saften. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i saften. Tillsätt vatten och citronsaft. Häll upp blandningen i 8 glas. Lägg fyra hallon i varje glas. Ställ kallt att stelna ca 2 timmar.
2. Lägg gelatinbladen till pannacottan i kallt vatten ca 5 min. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker, vaniljstång och vaniljfrön. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i gräddblandningen. Låt svalna.
3. Blanda i färskost och gräddfil. Sila och häll upp i glasen. Låt stelna i kylen ca 2 timmar.
4. Krossa bondkakorna till garnering. Garnera pannacottan med kaksmulor, färska hallon och myntablad.