Gräddfilspannacotta med hallongelé och kaksmulor

Denna delikata dessert kan förberedas i god tid och garneras strax före servering.

1. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm saften. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i saften. Tillsätt vatten och citronsaft. Häll upp blandningen i 8 glas. Lägg fyra hallon i varje glas. Ställ kallt att stelna ca 2 timmar.
2. Lägg gelatinbladen till pannacottan i kallt vatten ca 5 min. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker, vaniljstång och vaniljfrön. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i gräddblandningen. Låt svalna.
3. Blanda i färskost och gräddfil. Sila och häll upp i glasen. Låt stelna i kylen ca 2 timmar.
4. Krossa bondkakorna till garnering. Garnera pannacottan med kaksmulor, färska hallon och myntablad.

Recept från