Gözleme – tunnbröd fyllda med spenat och fetaost

Recept på Gözleme. Smörstekta tunnbrödspaket med spenat- och fetafyllning.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl naturell yoghurt
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl - + 1 dl till utbakning (360 g + 60 g)

Fyllning

  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 300 g bladspenat - färsk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 250 g fetaost

Till stekning

  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda alla ingredienser till degen. Knåda ordentligt ca 10 min, helst för hand. Låt degen, som ska vara ganska fast, vila 30–40 min.

  2. Fyllning: Skala och finhacka löken. Fräs den i olja. Lägg i spenaten och fräs hastigt tills den har mjuknat. Krydda med salt och peppar.

  3. Dela degen i bitar som väger ca 55 g och rulla dem till bollar. Kavla ut degbollarna tunt till rundlar, ca 20 cm i diameter, på mjölad arbetsbänk.

  4. Lägg spenatfyllningen mitt på rundlarna. Smula över fetaosten. Vik ihop som ett paket.

  5. Stek paketen i olja ca 3 min på varje sida på medelvärme så att de får färg. Ta upp och pensla bröden med smält smör. Skär dem mitt itu och servera.

Recept av Ebru Kelebek

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!