Gotländsk saffranspannkaka

Gotländsk saffranspannkaka är en klassisk dessert på Gotland. Risgrynsgröt är grunden för denna lätta och goda saffranspannkaka.
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 0,5 g saffran - (1 påse)
  • 3 ägg
  • 1 dl russin
  • 2 krm kardemumma - stött
  • 1 dl sötmandel - mald
  • 1 l risgrynsgröt

Tillbehör

  • vispgrädde
  • sylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Stöt saffran med någon tesked socker i en mortel. Blanda saffran och resten av ingredienserna med gröten. Häll smeten i en smord form eller i en långpanna om du vill ha kakan tunnare.

  2. Grädda saffranspannkakan i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera den med vispad grädde och sylt.

  3. Recept Belinda Berglund Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!