Gös med ugnsbakade tomater, chili- och senapsdressing

Gös med ugnsbakade tomater, chili- och senapsdressing

 

1. Sätt ugnen på 225°. Halvera tomaterna. Lägg dem i en oljad ugnssäker form. Ugnsbaka tomaterna mitt i ugnen 20–30 min.
2. Saffranssås: Fräs löken i smöret. Tillsätt vin, vatten, vinäger, lagerblad och vitpeppar. Låt koka ihop till ca 1/3. Sila. Blanda vinreduktionen med grädde. Koka ihop ytterligare tills 2/3 återstår. Red av med maizena utrört i lite vatten. Koka upp. Smaka av med salt. Tillsätt saffran strax före servering.
3. Dressing: Fräs senapskornen i rapsolja tills de börjar knäppa. Dra kastrullen från plattan. Strimla ingefära, vitlök och urkärnad pepparfrukt. Blanda strimlorna med senapsfröna. Fräs ett par minuter under omrörning. Dra kastrullen från plattan. Häll i råsocker, fisksås och limesaft. Rör tills sockret löst sej. Ställ åt sidan.
4. Skär bort ändarna och strimla zucchinin fint. Fräs strimlorna i lite smör tills de är mjuka. Salta under tiden.
5. Fisk: Salta fisken på båda sidor. Vänd fiskbitarna i ett tunt lager vetemjöl. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek filéerna ett par min på var sida.
6. Servering: Fördela squashen på tallrikar. Lägg fisken ovanpå och sedan tomathalvorna på fisken. Fördela dressingen över tomaterna. Ringla saffranssås på tallriken.

Recept från