20 minuter + 30 minuter på grillen
Gös i foliepaket med färsklök, kokt potatis och kantarellsmör — gör så här:
- Smör: Ansa kantarellerna. Stek dem i 1 msk smör tills de fått fin brynt färg. Skala och finhacka vitlöken. Låt den steka med svampen ca 1 minut. Låt kantarellerna svalna.
- Mixa kantarellerna med 100 g smör i matberedare. Krydda med salt. Förvara smöret i rumstemperatur om det ska ätas snart. Lägg det annars på ett bakplåtspapper och rulla ihop det till en rulle. Förvara i kyl. Skär i skivor före servering.
- Ansa kantarellerna till fisken. Bryn dem i 1 msk smör tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt. Ansa och skiva löken, spara det gröna. Lägg löken på ett stort dubbelt ark aluminiumfolie.
- Skiva potatisen och lägg den på löken. Lägg på fisken och krydda med 1 tsk salt. Fördela 25 g smör över fisken och strö över kantarellerna. Vik ihop folien till ett tätt paket.
- Grilla foliepaketet på indirekt värme ca 30 min, tills fisken är genomgrillad.
- Strimla det gröna från löken och strö den över fisken. Servera med kantarellsmör och grönsallad.
Att dricka till grillad gös:
Château Coucheroy 2012 (4136), Frankrike, 129 kr.
Vitt, fylligt bordeauxvin med mogen frukt, lätt rostad fat-karaktär och lite citrus.