Gös i foliepaket med färsklök, kokt potatis och kantarellsmör

55555

Recept på gös i foliepaket med färsklök, kokt potatis  och kantarellsmör. I foliepaketet blandas smakerna väl, och det är väldigt liten risk att fisken bränns på grillen.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g gösfilé, utan skinn och ben
200 g kantareller
500 g potatis, kokt
4 lökar, färska
1 msk smör, + 25 g
2 krm salt, + 1 tsk

Smör:

100 g kantareller
1mks smör, + 100 g
1 vitlöksklyfta
2 krm salt

Tillbehör:

grönsallad

20 minuter + 30 minuter på grillen

Gös i foliepaket med färsklök, kokt potatis och kantarellsmör — gör så här:

  1. Smör: Ansa kantarellerna. Stek dem i 1 msk smör tills de fått fin brynt färg. Skala och finhacka vitlöken. Låt den steka med svampen ca 1 minut. Låt kantarellerna svalna.
  2. Mixa kantarellerna med 100 g smör i matberedare. Krydda med salt. Förvara smöret i rumstemperatur om det ska ätas snart. Lägg det annars på ett bakplåtspapper och rulla ihop det till en rulle. Förvara i kyl. Skär i skivor före servering.
  3. Ansa kantarellerna till fisken. Bryn dem i 1 msk smör tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt. Ansa och skiva löken, spara det gröna. Lägg löken på ett stort dubbelt ark aluminiumfolie.
  4. Skiva potatisen och lägg den på löken. Lägg på fisken och krydda med 1 tsk salt. Fördela 25 g smör över fisken och strö över kantarellerna. Vik ihop folien till ett tätt paket.
  5. Grilla foliepaketet på indirekt värme ca 30 min, tills fisken är genomgrillad.
  6. Strimla det gröna från löken och strö den över fisken. Servera med kantarellsmör och grönsallad.

 

Att dricka till grillad gös:

 

Château Coucheroy 2012 (4136), Frankrike, 129 kr.

Vitt, fylligt bordeauxvin med mogen frukt, lätt rostad fat-karaktär och lite citrus.