Görns glöggsill

En mustig inläggning som med två dygns lagring i kylen mognar till full arom. Därefter har du en glöggsill som håller gott och väl en vecka i kylen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 burk inläggningssill
  • 0,67 dl rödlök - finhackad
  • 10 kryddnejlikor - hela

Lag

  • 2 dl starkvinsglögg
  • 1 dl balsamvinäger
  • 3,5 msk råsocker - eller strösocker

Garnering

  • sallad - eller purjolök, finstrimlad

Gör så här

  1. Två dygn före: Blanda ingredienserna till lagen och värm den en aning så att sockret smälter. Låt den svalna. Lägg lök och kryddnejlikor i en glasburk med lock, spola av sillfiléerna och lägg dem hela i burken.

  2. Slå över lagen och se till att den täcker sillen, sätt på lock och låt den stå i kylen att mogna i minst 2 dygn.

  3. Skär inför serveringen sillen i vackert, lite sneda bitar, lägg upp på fat, skeda över en aning av lagen och garnera med finstrimlad salladslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!