God och mättande smörgås – med kalkon, avokado och picklade polkabetor

Starta dagen med energirika och mättande smörgåsar. Eller lägg en brödskiva ovanpå, packa in dem i smörgåspapper och ta med ut som mellanmål. Här är ett recept på rågbröd med kalkon, avokado och picklade polkabetor.

För 4 mackor:

Ingredienser

4 skivor rågbröd eller 8 beroende på om du vill ha ”lock”
150 g färskost naturell
2 avokador mogna
4 skivor rökt kalkon

Picklade polkabetor:

2 polkabetor
1,5 dl vatten
1 dl strösocker
0,5 dl ättiksprit (12 %)

Topping:

hampafrön
smörgåskrasse
örtsalt eller flingsalt

20 minuter

God och mättande smörgås – med kalkon, avokado och picklade polkabetor

  1. Picklade betor: Skala och skär betorna i tunna skivor, gärna på mandolin. Blanda vatten, socker och ättika och rör tills sockret lösts upp. Lägg i betorna och låt dem ligga och dra.
  2. Bred brödskivorna med färskost. Halvera och kärna ur avokadorna och skär dem i skivor. Lägg avokado och kalkon på bröden.
  3. Låt betorna rinna av och torka dem på hushållspapper. Lägg dem på bröden och toppa med hampafrön och smörgåskrasse.
  4. Krydda med ört- eller flingsalt.
Fler recept med: Brunch, Frukost, Mackor, Övrigt, Picknick