God och mättande smörgås – med kalkon, avokado och picklade polkabetor

Starta dagen med energirika och mättande smörgåsar. Eller lägg en brödskiva ovanpå, packa in dem i smörgåspapper och ta med ut som mellanmål. Här är ett recept på rågbröd med kalkon, avokado och picklade polkabetor.
Anna Wendt

Ingredienser

  • 4 skivor rågbröd - eller 8 beroende på om du vill ha ”lock”
  • 150 g färskost - naturell
  • 2 avokador - mogna
  • 4 skivor rökt kalkon

Picklade polkabetor

  • 2 polkabetor
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)

Topping

  • hampafrön
  • smörgåskrasse
  • örtsalt - eller flingsalt

Gör så här

  1. Picklade betor: Skala och skär betorna i tunna skivor, gärna på mandolin. Blanda vatten, socker och ättika och rör tills sockret lösts upp. Lägg i betorna och låt dem ligga och dra.

  2. Bred brödskivorna med färskost. Halvera och kärna ur avokadorna och skär dem i skivor. Lägg avokado och kalkon på bröden.

  3. Låt betorna rinna av och torka dem på hushållspapper. Lägg dem på bröden och toppa med hampafrön och smörgåskrasse.

  4. Krydda med ört- eller flingsalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!