00000

För 4 person(er)

Ingredienser

4 gösfiléer, med skinnet kvar
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Pesto

75 g bladpersilja
2 vitlöksklyftor, skalade
75 g babyspenat
1 dl olivolja
2 dl hasselnötter
2 dl västerbottensost, riven
2 krm salt

Sallad

1 romansallad, kruka
1 friséesallad, litet huvud
80 g rucolasallad
100 g rosésallad

Vinägrett

0,5 dl olivolja
1 msk balsamicovinäger, vit
1 msk citronsaft
2 krm salt
1 krm vitpeppar, nymald

1. Plocka bladen från persiljan. Mixa vitlök, persilja och bladspenat med olivolja till slät konsistens.
2. Tillsätt hasselnötter och kör ytterligare ett par varv. Nötterna ska vara lite grovt hackade. Häll blandningen i en skål. Grovriv ostenoch blanda ner den i peston. Ställ kallt till servering.
3. Fördela den blandade salladen på 4 tallrikar.
4. Byxa gösfiléerna, skär bort benraden i mitten av filén, ca 4 cm ner från huvudändan, så att filén liknar en byxa. Dela filéerna tvärs av i 2 bitar. Pensla båda sidor med olivolja. Salta och peppra.
5. Hetta upp en torr stekpanna. Stek filéerna, börja med skinnsidan neråt, 1-2 minuter på varje sida beroende på tjocklek.
6. Forma peston till ägg med hjälp av en matsked. Lägg upp som den på bilden. Servera vinägretten i en skål vid sidan om.

Fler recept med: Fisk, Övrigt, Sallader, Svenskt