Linsotto med rostade grönsaker

Linsotto är en krämig och god linsvariant på risotto. En rätt som går snabbt att göra med en färdigblandad linsblandning. Vi använde oss av Zetas blandning av gröna ärter och linser.

Ingredienser

  • 300 g ris av gröna ärter och linser - Zeta
  • 500 g morötter
  • 300 g palsternackor
  • 1 rödlök
  • 1 kruka timjan
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 100 g färskost - med vitlök
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Skala morötter, palsternackor och lök. Skär morötter och palsternackor i strimlor och löken i klyftor.

  2. Lägg rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på 3 msk repad timjan. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min.

  3. Koka risblandningen enligt anvisning på förpackningen, byt ut saltet mot buljongtärning. Sila av vattnet men spara ca 2 dl. Rör ner färskosten i blandningen och späd med kokvattnet. Strö på repad timjan.

  4. Ringla 1 tsk olja över varje portion. Servera direkt med de rostade rotfrukterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!