Gnocchi med tomatconcassé, tryffelburrata och pinjenötter  

Gnocchi med tomatconcassé, tryffelburrata och pinjenötter är snabblagat och gott. Tänk på att ta fram osten i förväg så att den blir rumstempererad, då smakar den så mycket mer.  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g potatisgnocchi
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tryffelburrataost - (275 g)
  • 0,5 kruka basilika

Concassé

  • 4 tomater
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl vitt vin - torrt
  • 1 tsk tomatpuré
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Concassé: Skär ett kryss i skalet på tomaterna. Lägg dem i kokande vatten och låt koka tills skalet spricker. Ta upp och spola av tomaterna med kallt vatten. Dra av skalet och halvera tomaterna. Gröp ut kärnorna och skär fruktköttet i stora tärningar.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull ca 2 min. Blanda i tomaterna och tillsätt vin och tomatpuré. Krydda med salt och peppar och låt puttra ca 3 min.

  3. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp på ett fat.

  4. Stek gnocchin i smör i stekpannan tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar.

  5. Lägg gnocchin på ett fat. Häll över concassén. Bryt över burratan. Strö över pinjenötter och basilikablad. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!