3.43.43.43.43.4

Gnocchi med tomatconcassé, tryffelburrata och pinjenötter är snabblagat och gott. Tänk på att ta fram osten i förväg så att den blir rumstempererad, då smakar den så mycket mer.  

För 2 personer:

Ingredienser

500 g potatisgnocchi
2 msk pinjenötter
2 msk smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 tryffelburrataost, (275 g)
0,5 kruka basilika

Concassé:

4 tomater
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta, liten
2 msk olivolja
0,5 dl vitt vin, torrt
1 tsk tomatpuré
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

20 minuter

Gnocchi med tomatconcassé, tryffelburrata och pinjenötter – gör så här:

  1. Concassé: Skär ett kryss i skalet på tomaterna. Lägg dem i kokande vatten och låt koka tills skalet spricker. Ta upp och spola av tomaterna med kallt vatten. Dra av skalet och halvera tomaterna. Gröp ut kärnorna och skär fruktköttet i stora tärningar.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull ca 2 min. Blanda i tomaterna och tillsätt vin och tomatpuré. Krydda med salt och peppar och låt puttra ca 3 min.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp på ett fat.
  4. Stek gnocchin i smör i stekpannan tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
  5. Lägg gnocchin på ett fat. Häll över concassén. Bryt över burratan. Strö över pinjenötter och basilikablad. Servera genast.