Gnocchi med svartkål, pecorino och brynt smör med salvia

Recept på gnocchi med svartkål, pecorino och brynt smör med salvia. Med färdig gnocchi blir middagen klar på en kvart. Servera rätten direkt, då är den som godast.
Anna Wendt
Recept på gnocchi med svartkål, pecorino och brynt smör med salvia.
Recept på gnocchi med svartkål, pecorino och brynt smör med salvia. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 400 g svartkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 150 g pecorino
  • 1 påse potatisgnocchi - (500 g)
  • 25 g smör
  • 0,5 kruka salvia

Garnering

  • salviablad

Gör så här

  1. Ansa och skär kålen i grova strimlor. Skala och skiva vitlöken. Fräs kål och vitlök i oljan tills de börjar mjukna. Krydda med salt och peppar.

  2. Grovriv osten. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.

  3. Bryn smöret i en stekpanna. Repa salviabladen och lägg dem i smöret ca 20 sekunder. Vänd ner gnocchi, ost och kålfräs. Strö över salvia och servera genast.

Recept: Ulla Karlström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!