Gnocchi med körsbärstomatsås, mozzarella och krispig salami

00000

Recept på gnocchi med körsbärstomatsås, mozzarella och krispig salami. Gnocchin kan stekas direkt i fettet från salamin.

För 2 personer:

Ingredienser

1 förpackning potatisgnocchi gärna Rana (250 g)
50 g salami i skivor
400 g körsbärstomater på kvist
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger gärna vit
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 påse minimozzarellaostar (285 g)
0,5 kruka basilika
50 g parmesanost riven

20 minuter

Gnocchi med körsbärstomatsås, mozzarella och krispig salami — gör så här:

  1. Lägg salamin i en stekpanna och stek den krispig, ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Stek gnocchin i samma panna på medelvärme ca 5 min. Lägg på ett fat.
  3. Halvera tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Stek tomater och vitlök på svag värme i olja tills tomaterna sjunker ihop, ca 5 min.
  4. Tillsätt vinäger och krydda med salt och peppar. Vänd ner gnocchini och fördela mozzarellan runt om. Stek ca 1 minut så att mozzarellan smälter.
  5. Toppa gnocchin med salami. Garnera med basilika och parmesan.