Gnocchi med körsbärstomatsås, mozzarella och krispig salami

Recept på gnocchi med körsbärstomatsås, mozzarella och krispig salami. Gnocchin kan stekas direkt i fettet från salamin.
Petra Lindstrand
Recept på gnocchi med körsbärstomatsås, mozzarella och krispig salami.
Recept på gnocchi med körsbärstomatsås, mozzarella och krispig salami. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 förp potatisgnocchi - gärna Rana (250 g)
  • 50 g salami - i skivor
  • 400 g körsbärstomater - på kvist
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger - gärna vit
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 påse minimozzarella - (285 g)
  • 0,5 kruka basilika
  • 50 g parmesan - riven

Gör så här

  1. Lägg salamin i en stekpanna och stek den krispig, ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper.

  2. Stek gnocchin i samma panna på medelvärme ca 5 min. Lägg på ett fat.

  3. Halvera tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Stek tomater och vitlök på svag värme i olja tills tomaterna sjunker ihop, ca 5 min.

  4. Tillsätt vinäger och krydda med salt och peppar. Vänd ner gnocchini och fördela mozzarellan runt om. Stek ca 1 minut så att mozzarellan smälter.

  5. Toppa gnocchin med salami. Garnera med basilika och parmesan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!