4.44.44.44.44.4

Gnocchi med duetto-ost, rostad svamp och grönkål är superenkel tillagning med lyxiga smaker. Grönsallad och bröd är gott till.

För 4 personer:

Ingredienser

1 förpackning gnocchi, färsk (500 g)
300 g svamp, blandad
1 vitlöksklyfta,
150 g grönkål, färdigstrimlad
100 g duetto-ost, (gorgonzola och mascarponeost varvat)
100 g mâchesallad
olivolja, balsamvinäger, flingsalt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

50 g baguette, per person

20 minuter

Gnocchi med duetto-ost, rostad svamp och grönkål – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela större svampar. Blanda svampen med
    1/2 msk olja. Skala och pressa över vitlöken. Fördela svampen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda kålen med 1/2 msk olja och sprid ut runt svampen. Krydda med 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Koka gnocchin i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i vatten.
  3. Sätt ugnen på grillelementet. Strö gnocchin över svamp och kål och fördela osten över. Tillaga ytterligare ca 5 min.
  4. Vänd ihop salladen med 1 1/2 msk vinäger och 1/2 tsk flingsalt. Servera gnocchin med sallad och baguette.

 

Få middagstips för veckan – signa upp dig på vårt nyhetsbrev

Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer speciellt framtagna med Allt om Mat:s testade recept och anpassade efter säsongens bästa råvaror.

Signa upp dig på nyhetsbrevet här!