Gnocchi med duetto-ost, rostad svamp och grönkål

4.34.34.34.34.3

Gnocchi med duetto-ost, rostad svamp och grönkål är superenkel tillagning med lyxiga smaker. Grönsallad och bröd är gott till.

För 4 personer:

Ingredienser

1 förpackning gnocchi, färsk (500 g)
300 g svamp, blandad
1 vitlöksklyfta,
150 g grönkål, färdigstrimlad
100 g duetto-ost, (gorgonzola och mascarponeost varvat)
100 g mâchesallad
olivolja, balsamvinäger, flingsalt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

50 g baguette, per person

20 minuter

Gnocchi med duetto-ost, rostad svamp och grönkål – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela större svampar. Blanda svampen med 1/2 msk olja. Skala och pressa över vitlöken. Fördela svampen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda kålen med 1/2 msk olja och sprid ut runt svampen. Krydda med 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Koka gnocchin i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i vatten.
  3. Sätt ugnen på grillelementet. Strö gnocchin över svamp och kål och fördela osten över. Tillaga ytterligare ca 5 min.
  4. Vänd ihop salladen med 1 1/2 msk vinäger och 1/2 tsk flingsalt. Servera gnocchin med sallad och baguette.