Gnocchi med brysselkål och ricotta

Gnocchi med brysselkål och ricotta är en god vardagsrätt. Gnocchi är en pastasort som innehåller potatis. I denna rätt blir den perfekt krispig på utsidan och mjuk inuti.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 500 g gnocchi
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g ricottaost - (7 % fett)
  • 1 påse parmesan - riven (50 g)
  • 75 g rucola
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Ansa och halvera brysselkålen. Koka brysselkålen ca 1 minut. Låt kålen rinna av.

  2. Bryn kålen tills den fått fin färg i 2 msk olja. Lägg ner gnocchin. Skala och pressa över vitlöken. Häll över 2 msk vatten. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Fortsätt att bryna på medelvärme tills vattnet ångat bort. Rör då och då. Gnocchin ska få lätt brynt färg.

  4. Blanda ricottan med 2 msk riven parmesan, 2 msk olja, 1 krm salt och 1 krm peppar. Strö resterande parmesanost och rucola över gnocchi och brysselkål. Servera med ricottaröran.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!