00000

Gnocchi med brysselkål och ricotta är en god vardagsrätt. Gnocchi är en pastasort som innehåller potatis. I denna rätt blir den perfekt krispig på utsidan och mjuk inuti.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g brysselkål
500 g gnocchi
1 vitlöksklyfta
250 g ricottaost, (7 % fett)
1 påse parmesanost, riven (50 g)
75 g rucola
olivolja, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Gnocchi med brysselkål och ricotta – gör så här:

  1. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Ansa och halvera brysselkålen. Koka brysselkålen ca 1 minut. Låt kålen rinna av.
  2. Bryn kålen tills den fått fin färg i 2 msk olja. Lägg ner gnocchin. Skala och pressa över vitlöken. Häll över 2 msk vatten. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  3. Fortsätt att bryna på medelvärme tills vattnet ångat bort. Rör då och då. Gnocchin ska få lätt brynt färg.
  4. Blanda ricottan med 2 msk riven parmesan, 2 msk olja, 1 krm salt och 1 krm peppar. Strö resterande parmesanost och rucola över gnocchi och brysselkål. Servera med ricottaröran.