Glutenfritt grovt bröd

Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl pofibrer
  • 1 dl vatten
  • 2 pkt mjölmix - grov med fibrer, Semper
  • 1 pkt fin mjölmix - Semper
  • 1,5 pkt torrjäst
  • 1,5 msk rismjöl
  • 13,5 dl vatten - varmt
  • 50 g smör - smält
  • 1 msk honung

Till formarna

  • 1 msk smör
  • 2 dl glutenfritt ströbröd - eller sesamfrö eller polenta

Gör så här

  1. Låt pofibrerna svälla 10 min i vatten (lika mycket vatten som pofibrer). Blanda mjölmixer, jäst och rismjöl i degbunken. Värm vattnet till 45 °.

  2. Tillsätt vattnet i mjölblandningen under omrörning. Blanda ner pofibrer, smör och honung. Arbeta degen 5–10 min, gärna i köksmaskin.

  3. Smörj och bröa formar med glutenfritt ströbröd, polenta eller sesamfrö. Fördela den kladdiga degen i formarna. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.

  4. Sätt ugnen på 180° och gärna varmluft. Grädda bröden i nedre delen av ugnen 50–55 min.

  5. Ta bröden ur formarna och låt svalna helt på galler. Skär det sedan i skivor och frys in i små portioner.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!