00000

För 3 st

Ingredienser

1 dl pofibrer
1 dl vatten
2 pkt grov mjölmix med fibrer, Semper
1 pkt fin mjölmix Semper
1,5 pkt torrjäst
1,5 msk rismjöl
13,5 dl vatten varmt
50 g smör smält
1 msk honung

Till formarna

1 msk smör
2 dl glutenfritt ströbröd eller sesamfrö eller polenta

Glutenfritt grovt bröd – gör så här:

  1. Låt pofibrerna svälla 10 min i vatten (lika mycket vatten som pofibrer). Blanda mjölmixer, jäst och rismjöl i degbunken. Värm vattnet till 45 °.
  2. Tillsätt vattnet i mjölblandningen under omrörning. Blanda ner pofibrer, smör och honung. Arbeta degen 5–10 min, gärna i köksmaskin.
  3. Smörj och bröa formar med glutenfritt ströbröd, polenta eller sesamfrö. Fördela den kladdiga degen i formarna. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.
  4. Sätt ugnen på 180° och gärna varmluft. Grädda bröden i nedre delen av ugnen 50–55 min.
  5. Ta bröden ur formarna och låt svalna helt på galler. Skär det sedan i skivor och frys in i små portioner.