3.53.53.53.53.5

Glutenfria scones passar bra till en kopp te.

För 7 scones:

Ingredienser

3 dl glutenfri mjölmix
1 dl havregryn, rent havre
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
1 ägg
1,5 dl filmjölk

Tillbehör:

marmelad, eller lemon curd

Glutenfria scones – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
    Tillsätt smöret och fördela det i mjölet så gott det går.
  2. Rör ner ägg och filmjölk och blanda till en jämn smet. Låt den vila i ca 2 min.
  3. Smörj en muffinsplåt eller ställ formar i den. Klicka ut smeten i  7 formar.
  4. Grädda sconesen mitt i ugnen ca 10 min. Servera dem ljumma med marmelad eller lemon curd.

Recept: Eva Nordlinder, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Matbröd