Ett recept på glutenfria scones med choklad. Hittar du inte chokladknappar går det lika bra att använda hackad choklad.

För 8 scones

Ingredienser

3 1/2 dl rismjöl
2 dl bovetemjöl
1 msk finmalet psylliumfröskal
2 tsk bakpulver
2 tsk farinsocker
1 1/2 tsk salt
100 g smör rumsvarmt
4 dl mjölk eller filmjölk
150 g chokladknappar

Tillbehör

jordnötssmör (ev.)

20 + 20 min i ugnen

Recept: Glutenfria scones med choklad

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smöret.
  3. Tillsätt vätskan och blanda snabbt ihop tills allt blandats ordentligt.
  4. Tillsätt chokladknapparna. Låt degen stå och svälla ca 5 min.
  5. Klicka ut degen i åtta bitar till ­runda bullar på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt sconesen svalna på galler. ­Servera dem ljumna med till ­exempel jordnötssmör.

 

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette

Fler recept med: Bakning, Glutenfritt, Övrigt