55555

Ett recept på glutenfria scones med choklad. Hittar du inte chokladknappar går det lika bra att använda hackad choklad.

För 8 scones

Ingredienser

3 1/2 dl rismjöl
2 dl bovetemjöl
1 msk finmalet, psylliumfröskal
2 tsk bakpulver
2 tsk farinsocker
1 1/2 tsk salt
100 g smör, rumsvarmt
4 dl mjölk, eller filmjölk
150 g chokladknappar

Tillbehör

jordnötssmör, (ev.)

20 + 20 min i ugnen

Recept: Glutenfria scones med choklad

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smöret.
  3. Tillsätt vätskan och blanda snabbt ihop tills allt blandats ordentligt.
  4. Tillsätt chokladknapparna. Låt degen stå och svälla ca 5 min.
  5. Klicka ut degen i åtta bitar till ­runda bullar på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt sconesen svalna på galler. ­Servera dem ljumna med till ­exempel jordnötssmör.

 

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Genom att klicka på "prenumerera" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Tack! Din mejladress är nu registrerad.

Oj då, något gick fel! Försök igen senare eller kontakta webbredaktören om problemet kvarstår.

Fler recept med: Bakning, Glutenfritt