Glutenfria saffransscones med getostkräm och fikonmarmelad 

Recept på glutenfria saffransscones  med getostkräm och fikonmarmelad. Len getostkräm och fikon-marmelad passar fint ihop med saffranssmaken.

Ingredienser

  • 4 dl havremjöl - glutenfritt
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl russin
  • 1 pkt saffran - (1/2 g)
  • 75 g smör - rumsvarmt
  • 3 dl havregurt - (Oatley)

Getostkräm

  • 150 g getost - färsk av chèvretyp
  • 0,5 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk honung
  • 1 krm flingsalt

Tillbehör

  • fikonmarmelad
  • fikon - färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda de torra ingredienserna till sconesen. Skär smöret i tärningar och nyp ihop med den torra blandningen till en grynig massa. Tillsätt havregurten och blanda snabbt ihop till en kladdig deg.

  2. Klicka ut 10 scones med hjälp av en sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min, tills sconesen fått fin färg och en knaprig yta.

  3. Getostkräm: Mixa getost, yoghurt och honung med mixerstav till en slät kräm. Krydda med salt.

  4. Servera sconesen nybakade med getostkräm, fikonmarmelad och färska fikon.

Recept av Therese Elgquist

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!