Glutenfria saffransscones med getostkräm och fikonmarmelad 

00000

Recept på glutenfria saffransscones  med getostkräm och fikonmarmelad. Len getostkräm och fikon-marmelad passar fint ihop med saffranssmaken.

För 10 scones:

Ingredienser

4 dl havremjöl glutenfritt
3 dl bovetemjöl
1 msk majsstärkelse Maizena
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
0,5 dl russin
1 paket saffran (1/2 g)
75 g smör rumsvarmt
3 dl havregurt (Oatley)

Getostkräm:

150 g färsk getost av chèvretyp
0,5 dl turkisk yoghurt
1 msk honung
1 krm flingsalt

Tillbehör:

fikonmarmelad
färska fikon

20 minuter + 12 minuter i ugn

Glutenfria saffransscones med getostkräm och fikonmarmelad — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda de torra ingredienserna till sconesen. Skär smöret i tärningar och nyp ihop med den torra blandningen till en grynig massa. Tillsätt havregurten och blanda snabbt ihop till en kladdig deg.
  2. Klicka ut 10 scones med hjälp av en sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min, tills sconesen fått fin färg och en knaprig yta.
  3. Getostkräm: Mixa getost, yoghurt och honung med mixerstav till en slät kräm. Krydda med salt.
  4. Servera sconesen nybakade med getostkräm, fikonmarmelad och färska fikon.

Recept av Therese Elgquist

Fler recept med: Bakning, Frukost, Glutenfritt, Matbröd, Övrigt