4.74.74.74.74.7

Glutenfria plättar med blåbär som är goda för både stora och små. Passar bra att ha klara i frysen till snabbfixat mellanmål.  

För 30 plättar:

Ingredienser

2 bananer stora
4 ägg
3 dl havremjöl
2 dl havredryck
0,5 tsk havssalt
1 dl blåbär
3 msk kokosolja

Tillbehör:

blå chiasylt, gojibär och mandelsmör

30 minuter

Glutenfria plättar – gör så här:

  1. Skala och mosa bananerna med en gaffel. Blanda bananmoset med ägg, havremjöl, havredryck och salt. Vispa till en slät smet. Rör ner blåbären.
  2. Stek plättarna på medelvärme i kokosolja i en plättlagg eller i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera plättarna nystekta.

    Blå chiasylt

    Foto: Sandra Lee Pettersson

    Servera gärna med blå chiasylt! Klicka här eller på bilden för recept.

Recept av Sandra Lee Pettersson och Cecilia Pettersson

pren