44444

Recept på glutenfria morotsfrallor, mjuka frallor bakade med saftiga morötter. Solrosfröna på toppen ger brödet en god, nötig smak.

För 15 frallor:

Ingredienser

1 morot
25 g jäst
3 dl mjölk
5 dl bovetemjöl
1 dl havregryn, rent havre
2 msk honung
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 msk fiberhusk

Garnering;

solrosfrön

20 minuter + 75 minuter jäsning + 8 minuter i ugn

Glutenfria morotsfrallor – gör så här:

  1. Skala och riv moroten. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt morot, bovete, havregryn, honung, olja och salt. Blanda ihop till en smet. Tillsätt fiberhusk och arbeta degen med elvisp eller i bakmaskin 7–10 min. Låt degen jäsa under bakduk ca 45 min.
  3. Rulla 15 bullar av degen med bovetemjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Pensla bröden med vatten och strö över solrosfrön. Låt bröden jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen 8–12 min. Låt svalna på galler.

Recept Linda Andersson, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Glutenfritt, Matbröd