10 minuter + 10 minuter i ugn
Glutenfria mandelgrottor med rabarber- och jordgubbsfyllning — gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda alla torra ingredienser i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa snabbt ihop till en deg.
- Dela degen i tolv bitar och rulla till bollar. Lägg bollarna i pappersformar. Gör en liten fördjupning och lägg i sylt.
- Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna på galler.
Rabarber- och jordgubbssylt
15 minuter
En snabbgjord sylt som passar perfekt till fyllning men också till plättar och pannkakor.
Till ca 5 dl:
- 200 g jordgubbar
- 200 g rabarber
- 400 g syltsocker
Gör så här:
- Snoppa jordgubbarna. Ansa -rabarbern. Skär jordgubbar och rabarber i skivor och blanda med sockret i en kastrull.
- Låt koka upp under omrörning. Koka sylten ca 5 min. Skumma väl. Häll upp sylten i väl rengjorda glasburkar.
Recept av Ulla Karlström och Petra Pettersson