4.24.24.24.24.2

Glutenfria hamburgerbröd är bra att ha till hands i frysen om någon gäst är glutenintolerant. Degen behöver lång jäsning.

För 8 bröd:

Ingredienser

2 msk fiberhusk
3 dl vatten
25 g jäst
2 msk rapsolja
2 tsk salt
2 dl bovetemjöl
4 dl fin glutenfri mix

20 minuter + 2 timmar + 15 minuter jäsning + 10 minuter i ugn

Glutenfria hamburgerbröd – gör så här:

  1. Blanda fiberhusk och vatten och låt stå och svälla ca 5 min. Tillsätt jäst, olja, salt, bovete och glutenfri mix. Arbeta ihop till en smidig, lös smet. Låt jäsa övertäckt ca 2 timmar.
  2. Lägg eventuellt smeten i en spritspåse utan tyll. Klicka eller spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 15 min. Sätt ugnen på 250°.
  3. Grädda bröden mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna övertäckta på galler.
Fler recept med: Bakning, Glutenfritt, Matbröd