Glutenfria citronrutor i långpanna

Recept på glutenfria citronrutor med glasyr som blir en garanterad succé till fikat. Det är praktiskt att baka i långpanna om man ska baka till många.
Foto: Roger Olsson

Ingredienser

  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 citron - rivet skal och 1 msk saft
  • 0,75 dl mjölk
  • 4,5 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Glasyr

  • 4 dl florsocker
  • 2 - 3 msk citron - pressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Vispa smör och socker. Tillsätt äggen och vispa ytterligare ca 2 min

  2.  Tillsätt citronskal, saft och mjölk i äggsmeten. Blanda ihop mjölmix, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör ner det i smeten.

  3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 28 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan längst ner i ugnen 25–30 min. Låt  kallna.

  4. Glasyr: Rör ihop florsocker och citronsaft till en glasyr. Bred ut den på kakan och låt den stelna innan den skärs i rutor.

  5. Recept Saga Aneng, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!