3.63.63.63.63.6

Recept på glutenfria citronrutor med glasyr som blir en garanterad succé till fikat. Det är praktiskt att baka i långpanna om man ska baka till många.

För 24 bitar:

Ingredienser

200 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
1 citron, rivet skal och 1 msk saft
0,75 dl mjölk
4,5 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:

4 dl florsocker
2-3 msk citron, pressad

15 minuter + 25 minuter i ugn

Glutenfria citronrutor med glasyr – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°. Vispa smör och socker. Tillsätt äggen och vispa ytterligare ca 2 min
  2.  Tillsätt citronskal, saft och mjölk i äggsmeten. Blanda ihop mjölmix, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör ner det i smeten.
  3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 28 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan längst ner i ugnen 25–30 min. Låt  kallna.
  4. Glasyr: Rör ihop florsocker och citronsaft till en glasyr. Bred ut den på kakan och låt den stelna innan den skärs i rutor.

Recept Saga Aneng, Hembakat

 

Fler recept med: Bakning, Glutenfritt, Kakor och bullar