20 minuter + 45 minuter i ugn
Glutenfri mjuk saffranskaka – gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda ner saffranet och låt det stå 2-3 min.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner saffranssmöret i äggsmeten tillsammans med mjölken.
- Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner dem i smeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min. Täck kakan med aluminiumfolie när den börjar få färg. Låt kallna.
- Lingongrädde: Rör ihop lingon och socker i en skål. Låt stå tills lingonen tinat om du använder frysta lingon. Vispa grädden och blanda ner de rårörda lingonen.
- Pudra florsocker över kakan vid servering och servera den med lingongrädde.