Glutenfri saffranskaka
Ingredienser
- 175 g smör
- 1 pkt saffran - (0,5 g)
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl mjölk
- 2,5 dl glutenfri mjölmix - t ex Semper fin mix (150 g)
- 1,5 dl mandelmjöl - (70 g)
- 1 dl potatismjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk fiberhusk
Lingongrädde
- 1,5 dl lingon
- 0,75 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
Garnering
- florsocker
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda ner saffranet och låt det stå 2-3 min.
-
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner saffranssmöret i äggsmeten tillsammans med mjölken.
-
Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner dem i smeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
-
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min. Täck kakan med aluminiumfolie när den börjar få färg. Låt kallna.
-
Lingongrädde: Rör ihop lingon och socker i en skål. Låt stå tills lingonen tinat om du använder frysta lingon. Vispa grädden och blanda ner de rårörda lingonen.
-
Pudra florsocker över kakan vid servering och servera den med lingongrädde.