3.83.83.83.83.8

Glutenfri morotskaka med frosting är en saftig och god kaka. Om du inte vill ha frosting på kakan kan du istället pudra lite florsocker över den.

För 20-24 bitar:

Ingredienser

250 g morötter
4 ägg
3 dl strösocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 tsk kanel, mald
2 tsk fiberhusk
2 dl mandelmjöl
2,75 dl glutenfri mjölmix
2,75 dl rapsolja

Färskostfrosting:

35 g smör, rumsvarmt
200 g färskost, naturell
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 citron, rivet skal

20 minuter + 30

Glutenfri morotskaka med frosting – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°. Skala och riv morötterna fint. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  2. Blanda bikarbonat, bakpulver, salt, kanel, fiberhusk, mandelmjöl och mjölmix. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt olja och morötter och rör ihop till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 25 x 30 cm.
  4. Grädda kakan längst ner i ugnen 30–32 min. Låt den svalna i formen. Skär den i rutor med en vass kniv innan du lägger på frostingen.
  5. Frosting: Vispa smör och färskost luftigt med elvisp. Blanda ner florsocker, vaniljsocker och citronskal. Bred ut frostingen på kakan.

Tips! Med en vanlig gaffel gör du mönstret i frostingen.

Recept: Saga Areng, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Glutenfritt, Kakor och bullar