20 minuter + 30
Glutenfri morotskaka med frosting – gör så här:
- Sätt ugnen på 180°. Skala och riv morötterna fint. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Blanda bikarbonat, bakpulver, salt, kanel, fiberhusk, mandelmjöl och mjölmix. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt olja och morötter och rör ihop till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 25 x 30 cm.
- Grädda kakan längst ner i ugnen 30–32 min. Låt den svalna i formen. Skär den i rutor med en vass kniv innan du lägger på frostingen.
- Frosting: Vispa smör och färskost luftigt med elvisp. Blanda ner florsocker, vaniljsocker och citronskal. Bred ut frostingen på kakan.
Tips! Med en vanlig gaffel gör du mönstret i frostingen.
Recept: Saga Areng, Hembakat