55555

Medelhavssallad är inspirerad av grekisk sallad men med matigare ingredienser. Glutenfri med kokt bovete och knaprig av färsk blomkål och paprika.

För 1 person:

Ingredienser

2 dl bovete kokt helt eller ­matvete
2 tsk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
1 tsk oregano + 1 krm
0,25 rödlök
1 bit gurka 10 cm
1 paprika
4 blomkålsbuketter små
50 g babyspenat
50 g fetaost eller salladsost

10 minuter

Medelhavssallad – gör så här

  1. Blanda vinäger, olja och 1 tsk ­oregano, häll ner i burken. Skala och skiva rödlöken. Skiva gurkan. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
  2. Lägg först ner bovete, sedan rödlök, gurka, paprika och blomkål.
  3. Fyll på med babyspenat och toppa med smulad fetaost och 1 krm oregano.

Håll salladen fräsch, förvara i glasburk

Gott, nyttigt, snyggt och smart – gör din lunchsallad i en glasburk. Bygg den lager på lager så håller den sig fräsch länge. Dressingen ska vara i botten! Häll ut och blanda salladen i tallriken när det är dags för servering. 

För fler vegetariska recept – följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego