Glutenfri knäckig bärsmulpaj

Recept på glutenfri knäckig bärsmulpaj. Har du kvar av sommarens bärskörd i frysen? Gör en paj! Med pärlsocker i smuldegen blir pajen extra knaprig.
Petra Lindstrand
Recept på glutenfri knäckig bärsmulpaj.
Recept på glutenfri knäckig bärsmulpaj. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 225 g trädgårdsbär - frysta
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena

Smuldeg

  • 125 g smör
  • 2 dl havregryn - (glutenfri havre)
  • 1,5 dl mjölmix - fin, glutenfri
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 dl pärlsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,25 tsk salt

Tillbehör

  • grädde - vispad, eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda de frysta bären med socker och majsstärkelse. Fördela bären i en smord pajform.

  2. Smuldeg: Smält smöret i en kastrull. Blanda havregryn, mjölmix, strösocker, pärlsocker, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke och rör i smöret. Toppa bären med smuldegen.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills pajen fått fin färg. Servera pajen ljummen, gärna med vispad grädde eller vaniljglass till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!