Glutenfri knäckig bärsmulpaj

Recept på glutenfri knäckig bärsmulpaj. Har du kvar av sommarens bärskörd i frysen? Gör en paj! Med pärlsocker i smuldegen blir pajen extra knaprig.

För 4-6 personer:

Ingredienser

225 g trädgårdsbär frysta
2 msk strösocker
0,5 msk majsstärkelse Maizena 

Smuldeg:

125 g smör
2 dl havregryn (glutenfri havre)
1,5 dl mjölmix fin, glutenfri
0,75 dl strösocker
0,5 dl pärlsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,25 tsk salt

Tillbehör:

vispad grädde eller vaniljglass

10 minuter + 20 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda de frysta bären med socker och majsstärkelse. Fördela bären i en smord pajform.
  2. Smuldeg: Smält smöret i en kastrull. Blanda havregryn, mjölmix, strösocker, pärlsocker, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke och rör i smöret. Toppa bären med smuldegen.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills pajen fått fin färg. Servera pajen ljummen, gärna med vispad grädde eller vaniljglass till.