30 minuter + 3 timmar för frukten att stå + 1 1/2 timme i ugn
Glutenfri fruktkaka – gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Skär all frukt i små bitar. Häll över apelsinjuicen och låt stå ca 3 timmar, gärna längre. Grovhacka nötterna och blanda med frukten.
- Vispa smör och socker vitt och luftigt. Vispa ner äggen, ett i taget. Rör ner frukt- och nötblandning och mjölmix. Blanda till en smet.
- Bred ut smeten i en 1-liters form med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen ca 1 1/2 timme.
- Garnering: Koka vatten och socker 2–3 min till en sockerlag. Pensla lagen på kakan medan den fortfarande är varm. Pudra över florsockret. Låt stå till nästa dag.
- Lyft upp kakan ur formen med hjälp av papperet. Skär den i skivor med en vass kniv.