00000

Gluten- och mjölkfria saffransbullar med russin och mandelmassa. Allra godast nybakta eller ­nyvärmda efter infrysning.

För 30 bullar

Ingredienser

Lussebullar glutenfria och mjölkfria

2 paket saffran (à1/2 g)
1 1/2 dl strösocker
50 g jäst
200 g mjölkfritt margarin
5 dl havredryck eller sojadryck
1/2 tsk salt
1/2 msk fiberhusk
ca 10 dl fin mix, Semper (700 g)

Fyllning

2 dl russin
1/2 dl glögg
200 g mandelmassa
50 g mjölkfritt margarin

Pensling

ägg

40 min + 1 timme jäsning + 10 min i ugnen

Gluten- och mjölkfria saffransbullar med russin och mandelmassa

  1. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt havredryck. Värm till fingervarmt, 37°.
  2. Häll lite av blandningen över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av degvätskan, salt, fiberhusk och mjölmix. Arbeta ihop tilll en smidig, lös deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 min.
  3. Fyllning: Blanda russin och glögg och låt stå ca 30 min. Riv mandelmassan och blanda med margarinet. Låt russinen rinna av och blanda med mandelmassan.
  4. Fyll degen i en spritspåse utan tyll. Klipp ett större hål. Spritsa degen i pappersformar ställda på plåt. Gör en grop i varje bulle med mixmjölat finger. Fördela fyllningen. Låt bullarna jäsa ytterligare ca 20 min. Sätt ugnen på 250°.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bullarna svalna på galler.
Fler recept med: Jul, Kakor och bullar, Övrigt