00000

Härligt pepparkaksmuffins när man inte äter gluten och mjölk.

För 10 muffins

Ingredienser

1 1/4 dl rapsolja
1 1/2 dl råsocker strö
2 ägg
2 1/2 dl fin mix, Semper
1 msk pepparkakskrydda
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver

Topping

100 g Tofuline creamy spread original
50 g mjölkfritt margarin
1/2 dl florsocker
1/2 dl rårörda lingon

Garnering

hela lingon
mynta

20 min+12 min i ugn

Pepparkaksmuffins (gluten- och mjölkfria)

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa olja och socker ca 2 min. Tillsätt äggen och vispa kraftigt ca 5 min.
  2. Blanda mjölmixen med pepparkakskrydda, fiberhusk och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Fördela smeten i små muffinsformar ställda på en plåt.
  3. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt muffinsen kallna på galler.
  4. Rör ”färskost”, margarin och florsocker smidigt. Blanda i lingonsylten. Bre toppingen på muffinsen och garnera med hela lingon och mynta.
Fler recept med: Glutenfritt, Jul, Övrigt