55555

Recept på glutenfria och mjökfria mandelmusslor med passionsfyllning. För många är mandelmusslorna gottebordets höjdpunkt på julen. Här med god passionsfyllning.

För 35 musslor, ca

Ingredienser

100 g sötmandel
4 dl fin mix, Semper, (280 g)
200 g mjölkfritt margarin
1 dl strösocker
1/2 msk fiberhusk
1 ägg

Fyllning till ca 12 musslor

4+1 passionsfrukter
1 dl Go green visp
1/2 dl florsocker
100 g Tofuline creamy spread original

40 min+1 timme i kyl+12 min i ugn

Gluten- och mjölkfria mandelmusslor – gör så här:

  1. Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn. Blanda mandel , mjölmix, margarin, socker och fiberhusk, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut den kladdiga degen och lägg den i kylen ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på  200°. Dela degen i mindre bitar och tryck ut dem i smorda veckade metallformar med mjölmixdoppade fingrar. Ställ formarna på plåtar och grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kakorna stå kvar i formarna ca 5 min innan de försiktigt knackas ut och får kallna.
  3. Fyllning: Halvera och skrapa ur 4 passionsfrukter. Passera kärnorna genom en sil och mät till ca 1/2 dl. Vispa ”grädden” till fast skum tillsammans med florsockret. Blanda ”färskosten” och passionsfruktspurén. Vänd ner blandningen i grädden.
  4. Halvera 1 passionsfrukt och skrapa ut kärnorna. Spritsa passionskrämen i ca 12 mandelmusslor. Garnera med passionsfruktskärnor.
Fler recept med: Bakning, Glutenfritt, Jul, Svenskt