40 min+1 timme i kyl+12 min i ugn
Gluten- och mjölkfria mandelmusslor – gör så här:
- Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn. Blanda mandel , mjölmix, margarin, socker och fiberhusk, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut den kladdiga degen och lägg den i kylen ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 200°. Dela degen i mindre bitar och tryck ut dem i smorda veckade metallformar med mjölmixdoppade fingrar. Ställ formarna på plåtar och grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kakorna stå kvar i formarna ca 5 min innan de försiktigt knackas ut och får kallna.
- Fyllning: Halvera och skrapa ur 4 passionsfrukter. Passera kärnorna genom en sil och mät till ca 1/2 dl. Vispa ”grädden” till fast skum tillsammans med florsockret. Blanda ”färskosten” och passionsfruktspurén. Vänd ner blandningen i grädden.
- Halvera 1 passionsfrukt och skrapa ut kärnorna. Spritsa passionskrämen i ca 12 mandelmusslor. Garnera med passionsfruktskärnor.