3.63.63.63.63.6

Recept på glutenfria och mjölkfria kolasnittar - sega och knapriga på samma gång.

För 30 snittar

Ingredienser

3 dl fin mix, Semper
1 1/2 dl strösocker
1 tsk fiberhusk
1/2 tsk bikarbonat
100 g mjölkfritt margarin, tärnat
2 msk ljus sirap
1 tsk flingsalt

20 min+10 min i ugn

Glutenfria och mjölkfria kolasnittar – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjölmix, socker, fiberhusk och bikarbonat. Tillsätt margarin och sirap. Hacka snabbt ihop till en deg.
  2. Dela degen i tre bitar. Forma till längder, ca 30 cm långa. Lägg dem på en plåt och platta ut dem något. Strö på salt. Tryck med en gaffel så att saltet fastnar och kakorna får ett fint mönster.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Skär längderna i ca 3 cm breda kakor på sneddden. Låt kakorna kallna på galler.

    kolasnittar-recept

    Foto: Lina Eriksson

    Glutenfria och mjölkfria kolasnittar (nederst) tillsammans med ”vanliga” kolasnittar med vetemjöl (högst upp).

Fler recept med: Bakning, Glutenfritt, Jul, Kakor och bullar