Glöggsangria

Sangria på julen? Jo, faktiskt. En lättdrucken sangria med julinslag som passar alla smaker. En stor sats god och läskande vinbål är härlig att ha. Den som vill göra den alkoholfri byter vinet mot druvjuice.
Allt om Mat
Glöggsangria
Glöggsangria Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 rödvin - t ex Vino Tinto
  • 2 dl strösocker
  • 1 pkt glöggkryddor
  • 1 kanelstång
  • 1 pomeransskal
  • 5 nejlikor
  • 1 krm ingefära - 1 bit
  • 1 l apelsinjuice
  • 1 l tropicana äppeljuice
  • 1 citron

Gör så här

  1. Värm vinet med socker och kryddor tills sockret smälter.

  2. Kyl och tillsätt fruktjuice och skivad citron.

  3. Servera i glas med is.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!