Jello shots på glögg

Välj gärna en lätt eller alkoholfri glögg, annars smakar jello-shoten mycket sprit. Dessutom kan jellon bli grumlig med alkoholstark rödvinsglögg. På bilden har vi använt vitvinsglögg.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 3 dl glögg - gärna alkoholfri

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten ca 5 min.

  2. Koka upp 1 dl av glöggen i en kastrull. Dra kastrullen från plattan. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i glöggen under omrörning. Tillsätt resten av glöggen.

  3. Fördela i små snapsglas eller glöggkoppar och låt stelna i kylen minst 1 timme. Förvara kallt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!