Glögg-”dagens”

Glöggfest behöver inte innebära raggsockor och pepparkakor med släkt och familj. Bjud in dina vänner på glamoröst glöggparty med mousserande glögg. Glöggsmaken känns igen, men här serveras den kall och bubblande.
Allt om Mat
Glöggfest behöver inte innebära raggsockor och pepparkakor med släkt och familj. Bjud in dina vänner på glamoröst glöggparty med mingel, snittar och en lite lyxigare julkänsla.
Glöggfest behöver inte innebära raggsockor och pepparkakor med släkt och familj. Bjud in dina vänner på glamoröst glöggparty med mingel, snittar och en lite lyxigare julkänsla. Foto: Magnus Skoglöf

Det här behövs till 1 liter

  • 1 pomeransskal - torkat
  • 1 bit ingefära - torkad
  • 2 bitar kanel - hel
  • 2 tsk kardemummakärnor - grovstötta
  • 5 kryddnejlikor
  • 2 dl portvin
  • 1 flaska rödvin
  • 1 - 1.5 dl råsocker
  • 1 dl russin

Till servering

  • mandel - skållad och skalad
  • russin

Gör så här

  1. Häll vinet i en kastrull och tillsätt socker och kryddor. Värm utan lock ca 20 min, det ska inte koka.  Kyl och sila sedan bort kryddorna.

  2. Häll ½ dl vinlag i ett glas med mycket is. Toppa med 1 dl Sprite.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!