I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Servera gurkraita till din grillade fläskfilé! En kall sås med matyoghurt, gurka, mango chutney och mynta.

För 4

Ingredienser

Kött

1 fläskfilé 600-800 g
1 dl chilisås typ Heinz
1/2 dl äppelmos
2 tsk senap fransk
1 1/2 msk kalvfond Bong Touch of Taste
1 msk soja
1 msk rapsolja
flingsalt och grovmalen svartpeppar

Gurkraita

3 dl yoghurt naturell
1/2 gurka skalad, tärnad eller grovt riven
1 msk myntblad färska, strimlade
1 msk mango chutney
salt och svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

KÖTT

  1. Vispa ihop samtliga ingredienser till glazen. Smaksätt med salt och grovmalen svartpeppar.
  2. Skär fläskfilén i fyra lika stora bitar.
  3. Pensla köttet med glazen upprepade gånger under grillningen. Många tunna lager blir bättre än en tjockt. Tänk på att inte grilla på för hög värme då det lätt bränns vid.
  4. Fläskfilén skall ha en innertemperatur på cirka 70 grader.
  5. Skiva fläskfilén i grova skivor innan servering.

GURKRAITA

  1. Blandsa samman alla ingredienser. Smaka av med salt, peppar och chutney.

RÖDVINSSÅS

  1. Recept hittar du på touchoftaste.se