Glasstårta

Fin och god tårta med Ahlgrens bilar till barnkalas.  Gott med draghjälp av klassisk godissmak.
Carina Wall
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

 • 4 l vaniljglass
 • 2 påsar ahlgrens bilar - (à 125 g)
 • 1 dl vatten
 • hushållsfärg - röd och grön

Marängstaket

 • 3 äggvitor
 • 1 msk citron - pressad
 • 1 dl strösocker

Gör så här

 1. 1. Ställ vaniljglassen i rumstemperatur ca 15 min så att den blir mjuk. Fördela vaniljglassen i 3 olika skålar.

 2. Blanda drygt 1 ½ påse bilar med vattnet i en kastrull. Låt bilarna sjuda tills de har smält ihop till en tjock massa. Vispa godissmeten slät. Låt svalna något.

 3. Smaksätt glassen med 1/3 vardera av godissmeten. Färga en del rosa och en del grön med hushållsfärg. Låt den tredje glassbunken vara vit.

 4. Lägg de olikfärgade glasssmetarna ovanpå varandra i kakformen och avsluta med att strö resterande bilar på toppen. Frys formen 1-2 timmar.

 5. Vispa  äggvita, citronsaft och 1/3 socker försiktigt. Öka därefter hastigheten och vispa tills marängsmeten blir fast i konsistensen. Vänd försiktigt ner resten av sockret.

 6. Sätt ugnen på 125°. Fyll marängsmeten i en spritspåse. Spritsa långa raka maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 20 min. Sänk  ugnsvärmen  till 100° och låt marängerna torka ca 1 timme tills de lossnar lätt från papperet.

 7. Lossa tårtan från formen och ställ på ett fat. Bryt  marängstaketet i olika längder och ställ runt glasstårtan precis före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!