Glasstårta

Fin och god tårta med Ahlgrens bilar till barnkalas.  Gott med draghjälp av klassisk godissmak.

Glasstårta

1. Ställ vaniljglassen i rumstemperatur ca 15 min så att den blir mjuk. Fördela vaniljglassen i 3 olika skålar.
2. Blanda drygt 1 ½ påse bilar med vattnet i en kastrull. Låt bilarna sjuda tills de har smält ihop till en tjock massa. Vispa
godissmeten slät. Låt svalna något.
3. Smaksätt glassen med 1/3 vardera av godissmeten. Färga en del rosa och en del grön med hushållsfärg. Låt den tredje glassbunken vara vit.
4. Lägg de olikfärgade glasssmetarna ovanpå varandra i kakformen och avsluta med att strö resterande bilar på toppen. Frys formen i 1-2 timmar.
5. Vispa  äggvita, citronsaft och 1/3 socker försiktigt. Öka därefter hastigheten och vispa tills marängsmeten blir fast i konsistensen. Vänd försiktigt ner resten av sockret.
6. Sätt ugnen på 125°. Fyll marängsmeten i en spritspåse. Spritsa långa raka maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 20 min. Sänk  ugnsvärmen  till 100° och låt marängerna torka ca 1 timme tills de lossnar lätt från papperet.
7.  Lossa tårtan från formen och ställ på ett fat. Bryt  marängstaketet i olika längder och ställ runt glasstårtan precis före servering.

Recept från