00000

Snabbt fixad – sedan gör frysen resten. Och glassen gör festen!

För 10 portioner

Ingredienser

100 g smör
200 g kex, t ex digestive, (ca 13 kex)
50 g valnötter
1 msk honung
75 g mjölkchocklad
1 1/2 liter vaniljglass, (10 %)
250 g sommarbär, t ex jordgubbar och blåbär

30 min

1. Smält smöret i en kastrull.
2. Mixa kexen i matberedare. Tillsätt nötterna på slutet så att de blir grovhackade.
3. Tillsätt kexsmulorna, nötter och honung i det smälta smöret. Grovhacka och tillsätt chokladen.
4. Smörj en avlång brödform (2 liter) eller en rund form (24 cm i diameter) med löstagbar kant. Klä formen med plastfolie och låt den hänga ut lite över kanten. Tryck ut smeten i bottnen på formen, packa den hårt. Ställ att stelna i kylen 30 min.
5. Ta ut vaniljglassen från frysen och låt den mjukna ca 20 min.
6. Ta ut formen från frysen. Rör glassen mjuk och fördela den i formen. Plasta in tårtan och ställ i frysen minst 2 tim.
7. Garnera tårtan med färska bär och servera.