Glasstårta med mintchoklad

Glasstårta med mintchoklad är en fin final på påskbordet. Tårtplast, som används för att få fina kanter på glasstårtan, finns i butiker med baktillbehör och går även att beställa på nätet.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 350 g mandelmassa
  • 2 msk kakao
  • 4 äggvitor

Parfait

  • 5 äggulor
  • 1,5 dl florsocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,75 krm pepparmintsolja
  • hushållspasta - några doppar grön, Dr Oetker
  • 100 g mintchoklad

Garnering

  • chokladägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan fint och blanda med kakaon. Vispa upp äggvitorna till ett fast skum och rör ihop med mandelmassan. Sätt fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt kallna.

  2. Dra försiktigt med en kniv längs kanten och lossa på bottnen. Diska formens kant, sätt tillbaka den och fodra med tårtplast så att du får en slät kant. Lägg i bottnen.

  3. Parfait: Vispa äggulor och florsocker ljust och pösigt. Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Blanda ner grädden i äggpöset.Smaka av med pepparmintsolja och tillsätt några droppar grön hushållspasta. Hacka chokladen fint och blanda ner den i smeten. Häll parfaitsmeten över bottnen och täck med plastfolie. Ställ formen i frysen ca 6 timmar.

  4. Ta ut tårtan och temperera den i rumstemperatur ca 15 min före servering. Garnera med chokladägg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!