20 minuter + 6 timmar i frys
Glasstårta med mintchoklad – gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan fint och blanda med kakaon. Vispa upp äggvitorna till ett fast skum och rör ihop med mandelmassan. Sätt fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt kallna.
- Dra försiktigt med en kniv längs kanten och lossa på bottnen. Diska formens kant, sätt tillbaka den och fodra med tårtplast så att du får en slät kant. Lägg i bottnen.
- Parfait: Vispa äggulor och florsocker ljust och pösigt. Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Blanda ner grädden i äggpöset.Smaka av med pepparmintsolja och tillsätt några droppar grön hushållspasta. Hacka chokladen fint och blanda ner den i smeten. Häll parfaitsmeten över bottnen och täck med plastfolie. Ställ formen i frysen ca 6 timmar.
- Ta ut tårtan och temperera den i rumstemperatur ca 15 min före servering. Garnera med chokladägg.