Glasstårta med jordgubbar, vit choklad och lime

Recept på glasstårta med jordgubbar, vit choklad och lime. Denna superenkla glasstårta mixas bara ihop och förvaras färdig i frysen.

Ingredienser

  • 750 g jordgubbar - frysta, osockrade
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde - + 3 dl
  • 200 g choklad - vit
  • 2 ägg
  • 1 lime

Garnering

  • jordgubbar
  • lime

Gör så här

  1. Mixa frysta jordgubbar, socker och 3 dl grädde i matberedare. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Ställ in i frysen under tiden du gör den vita glassen.

  2. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Vispa choklad, ägg och 3 dl grädde med elvisp till en krämig smet. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda ner limeskal och limesaft i smeten.

  3. Häll chokladsmeten över jordgubbsglassen i formen och frys in ca 4 timmar.

  4. Ta fram och temperera glasstårtan i rumstemperatur ca 20 min före servering. Garnera med jordgubbar och lime.

Recept av Viktoria Buskqvist

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!