3.23.23.23.23.2

Glasskakor är världens enklaste dessert tack vare färdiga havreflarn och god glass. Hittar man inte enkla havreflarn med choklad kan man ta varianten utan choklad, nästan lika gott. Men välj glass av bra kvalitet.  

För 4 personer:

Ingredienser

50 g pistaschnötter, skalade
4 kulor glass, gärna jordgubb eller hallon
8 havreflarn, med choklad
1 dl hallon, + 1 dl eller andra bär

10 minuter

Glasskakor – gör så här:

  1. Gör ett litet klipp i påsen med pistaschnötterna och krossa dem i påsen med en kastrull mot skärbrädan. Häll ut dem på ett mindre fat.
  2. Låt glassen mjukna i kyl eller rumstemperatur ca 15 min. Blanda 1 dl hallon i glassen och forma kulor. Tryck fast dem mellan två havreflarn. Rulla glasskanten i pistaschnötter och lägg kakan på ett fat.
  3. Ställ den i frysen. Servera med 1 dl hallon.
Fler recept med: Fredagsmat