Glasskakor  

Glasskakor är världens enklaste dessert tack vare färdiga havreflarn och god glass. Hittar man inte enkla havreflarn med choklad kan man ta varianten utan choklad, nästan lika gott. Men välj glass av bra kvalitet.  
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 50 g pistaschnötter - skalade
  • 4 kulor glass - gärna jordgubb eller hallon
  • 8 havreflarn - med choklad
  • 1 dl hallon - + 1 dl eller andra bär

Gör så här

  1. Gör ett litet klipp i påsen med pistaschnötterna och krossa dem i påsen med en kastrull mot skärbrädan. Häll ut dem på ett mindre fat.

  2. Låt glassen mjukna i kyl eller rumstemperatur ca 15 min. Blanda 1 dl hallon i glassen och forma kulor. Tryck fast dem mellan två havreflarn. Rulla glasskanten i pistaschnötter och lägg kakan på ett fat.

  3. Ställ den i frysen. Servera med 1 dl hallon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!