Glassfyllda choklad- och jordnötscookies med varm chokladespresso

Det blir fler kakor än vad som går åt till bakelserna, men kakorna går bra att äta som de är.

Glassfyllda choklad- och jordnötscookies med varm chokladespresso

1. Sätt ugnen på 175°. Rör ihop smör, socker, farin, ägg och vaniljsocker.
2. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Grovhacka chokladen. Vänd ner choklad och nötter.
3. Dela degen i 35 bitar och rulla dem till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något och grädda mitt i ugnen 15?20 min. Låt kakorna kallna på galler.
4. Skär vaniljglassen i 3 cm tjocka skivor. Sätt in skivorna i frysen ca 30 min så att de hinner frysa. Stansa ut rundlar med ett mått lika stort som kakorna och lägg ihop kakorna två och två med glass emellan. Sätt in kakorna i frysen ca 1 timme.
5. Blanda kaffe och choklad i koppar och toppa med grädde. Strö över riven choklad och servera till glassbakelserna.

Recept från