Glass-sandwich med rabarber

Recept på glass-sandwich med rabarber. Om man vill göra det extra enkelt kan man riva chokladen över i stället för att smälta och doppa kexen i choklad.
Elisabeth Johansson
Recept på glass-sandwich med rabarber.
Recept på glass-sandwich med rabarber. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 225 g rabarber - gärna en röd sort
  • 0,75 dl vatten
  • 0,75 dl strösocker - + 0,5 dl
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 äggvita
  • 16 kex - eller smörgåsrån

Garnering

  • 50 g choklad - mörk
  • 50 g choklad - vit

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten och 3/4 dl socker. Sjud utan lock tills rabarbern mjuknat. Låt kallna.

  2. Vispa grädden till fast skum. Vispa äggulor och 1/2 dl socker fluffigt. Vispa upp äggvitan. Rör ner rabarbern i äggulesmeten. Vänd ner grädde och äggvita.

  3. Häll smeten i en form, ca 20 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper. Frys den ca 5 timmar.

  4. Garnering: Hacka och smält de båda chokladsorterna i mikro eller över vattenbad. Doppa halva kexen eller utstansade rundlar ur smörgåsrån i choklad och låt stelna i frysen.

  5. Stansa ut rundlar av glassen, ca 6 cm i diameter. Lägg glassen mellan två kex. Ställ bakelserna i frysen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!