1 timme + 5 timmar i frys
Glass-sandwich med rabarber – gör så här:
- Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten och 3/4 dl socker. Sjud utan lock tills rabarbern mjuknat. Låt kallna.
- Vispa grädden till fast skum. Vispa äggulor och 1/2 dl socker fluffigt. Vispa upp äggvitan. Rör ner rabarbern i äggulesmeten. Vänd ner grädde och äggvita.
- Häll smeten i en form, ca 20 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper. Frys den ca 5 timmar.
- Garnering: Hacka och smält de båda chokladsorterna i mikro eller över vattenbad. Doppa halva kexen eller utstansade rundlar ur smörgåsrån i choklad och låt stelna i frysen.
- Stansa ut rundlar av glassen, ca 6 cm i diameter. Lägg glassen mellan två kex. Ställ bakelserna i frysen.