00000

Vårrulledeg, som man köper i asiatiska butiker, är en suverän produkt. Den är lätt att arbeta med och här har jag gjort frasiga skålar av plattorna.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 cocotteformar
4 vårrulledegsark (20x20)
1 msk smör smält
1 msk strösocker

Tomat- och aprikoskompott

2 tomater
6 torkade aprikoser
3 msk strösocker
2 msk Cointreau

Tillbehör

0,5 l vaniljglass

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Tina vårulledegen i förpackningen. Lossa arken och lägg dem i cocotteformar så att det bildas en skål. Pensla med smör och strö över socker. Grädda mitt i ugnen 8-10 min tills de börjar få färg.
Låt svalna i formen och ta sedan ur dem försiktigt.
3. Kärna ur tomaterna. Tärna tomatkött och aprikoser.
4. Koka tomater, aprikoser och strösocker ca 5 min. Rör då och då. Låt svalna och smaka av med likör.
5. Lägg glasskulor i skålarna och skeda över kompott.

Fler recept med: Övrigt