Glass med passionssås och pistasch- och sesamcrunch

Glass med passionssås och pistasch- och sesamcrunch är en snabbgjord dessert. Passionsfruktspuré finns att köpa i många frysdiskar, och med den fixar du snabbt en riktigt god avslutning.
Petra Lindstrand
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 0,5 l vaniljglass
  • 200 g passionsfruktspuré - fryst
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 40 g sesamkakor
  • 1 dl pistaschnötter - skalade

Gör så här

  1. Koka ihop passionsfrukt och socker ca 5 min. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten.

  2. Krossa sesamkex och nötter. Servera glassen med såsen varm eller ljummen och strö crunchet över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!