Glass med körsbär och frasigt kokosströssel

Glass med körsbär och frasigt kokosströssel är en lättlagad dessert. Välj vaniljglass av hög kvalitet så får du en riktigt lyxig dessert som dessutom går snabbt att tillreda.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 150 g körsbär - frysta
  • 0,5 l vaniljglass

Strössel

  • 1 dl kokos - riven
  • 1 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk kakao
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Strössel: Stek kokosen i smör tills den fått fin färg. Tillsätt socker, kakao och salt och stek ytterligare ca 2 min under omrörning. Låt strösslet kallna.

  2. Värm körsbären i en kastrull så att de tinar.

  3. Fördela strössel och körsbär på tallrikar eller i skålar. Lägg på glass och servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!